Acitiviteiten
id
8
2016-03-06
20
506
03-04-2016
Rondleidingen Eetbaar Park I en II
rondleiding
Zondag 3 april, 13.00-16.00 uur
vrijwillige bijdrage welkom
s.v.p tevoren aanmelden
Eetbaar Park (Zuiderpark Den Haag

met uitleg door Menno Swaak

Rondleidingen door Eetbaar Park I (Zuiderpark) en Eetbaar Park II (ATV Nut en Genoegen), waarin aan de hand van enkele permacultuur ontwerpprincipes getoond wordt hoe de tuin is opgezet als een duurzame tuin, die kan voorzien in voedsel, energie en grondstoffen.

De ene tuin is in de boeiende fase waarin wordt overgeschakeld naar vooral productie van meerjarige groenten en fruit en minder eenjarige, de andere tuin heeft al een zeker evenwicht bereikt. In deze tijd van het jaar is goed te zien wat de structuur van de tuinen is. De uitleg bij de rondleiding houdt rekening met zowel de beginnende als de meer ervaren (moes)tuinier, die over wil gaan naar een tuin waarin.


De middag begint op Eetbaar Park I (Zuiderpark) in het paviljoen met uitleg gevolgd door een rondleiding door de tuin aldaat. Daarna gaan we naar Eetbaar Park II voor de rondleiding daar. De afstand tussen de twee tuinen (circa 1500 meter) kan per eigen vervoer (fiets of auto) gedaan worden.


Citaat uit de website van de stichting:

"Eetbaar Park creëert plekken waar mensen concrete en praktische voorbeelden krijgen van een duurzame samenleving waarin de mens wordt gezien als onderdeel van de natuur. Bij Eetbaar Park leer je anders nadenken over en omgaan met thema’s als voeding, energie, (minerale) grondstoffen en ‘afval’. Hierbij is kringloop- en systeemdenken een belangrijk middel en is het creëren van een plezierige en veerkrachtige lokale gemeenschap waarin je dit alles samen doet een belangrijk doel.

Daarnaast is Eetbaar Park een proeftuin om kennis over methoden en technieken binnen de kernthema’s te verbreden en verdiepen. Deelnemers aan de activiteiten leren van elkaar en van experts. De nieuwe kennis vindt haar weg naar workshops, advies en informatie voor het brede publiek. Hierbij staan de overkoepelende principes van voedselkwaliteit, voedselzekerheid en voedselautonomie centraal. Op deze manier wil Eetbaar Park mensen inspireren met kleine stappen de grootse transitie naar een duurzame samenleving in gang te zetten.

Bij alle activiteiten van Eetbaar Park staan de ethische principes van de permacultuur centraal: ‘Zorg voor de Aarde, Zorg voor de Mens, Eerlijk Delen’."

1
Permacultuurcentrum Den Haag